Egyetértünk. Többet nem!

Nos, ma megrendeltük az összes burkolólapot. Van egy jó hely a Soroksári úton, a neve: BEPA. Minden van. És alkuképesek, ha megfelelő mennyiséget rendel az ember. 800 000 Ft-nyi már eléggé megfelel nekik.

A tusoló Tünde igénye szerint bordó alapokon nyugszik, a mosókonyha sárga (okker és világos), a fürdőszoba az én igényeim szerinti mediterrános jelleget kapja mészkő-szerű színekkel, a konyha pedik 10×10-es, okkeres csempét kap. A legnehezebb a padlólap kérdése volt. Sok-sok (rengeteg) boltot végignéztünk Budapesten és vidéken. Olyan padlólap kellett, ami nem a legnagyobb, de nem kicsi és jól mutat egyben, mivel elég nagy területet kellett lefednie (nappai+étkező, konyha, előszoba+közlekedő, WC és gardróbok), és mindehhez még az is kellett, hogy passzoljon a festésekhez és a csempékhez (nappaliban 2 féle sárga szín, előszobában halvány tojáshéj szín, a konyhában a csempe okkeres színe). Végülis halvány drappos-tojáshéj-szerű szín lett, amihez ugyanolyan típusból a szegély és a lábazat, illetve a berakások barnák lesznek (a barna színt magában egyébként mindketten utáljuk.

Nos ez nagy kihívás volt, mert vagy Tündének tetszett, vagy nekem, vagy ha mégis mindkettőnkek, akkor horror áron. Végül spanyol lapokat találtunk.

Ezen felül itt-ott lesznek dekor csempék és csíkok, a konyhában meg egy csempére festett és égetett kép.

A képeket összegyűjtöm és beteszem ide.

És ha már vásároltunk, megvettük a festékek egy részét is. Itt is vannak elképzeléseink:

  • Dóri szobája rózsaszín lesz, ezt kérte.
  • Zsoltié alul középkék, felül világoskék.
  • A hálónk alul bordó, felül egy halvány bordó alapú szín.
  • Az előszoba+közlekedő halvány tojáshéj színű.
  • A nappali ún. dekor színű lesz (a Trinátbak van ilyenje). Azok a falak, ahol nincs ablak, sötétebbek  lesznek, ahol van ablak, ott világosabbak. Az ablakokon pedig olyan színű függöny, mint a sötétebb festés.
    A dolgozó falai, a mosókonyha/fürdőszoba/tusoló plafonja, a konyha kilátszó része, a gardrób fehérre lesz kenve.

Úgyhogy már a dekor megy, nem a szerkezet.

Apropó: a festő meg csak glettel.

Tags: , , , ,

This entry was posted on Sunday, May 24th, 2009 at 22:59 and is filed under építkezés, Napi adag. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment