Elhatároztam, hogy folytatom az oldalt. Egyrészt azért mert még mindig fixa ideám, hogy segítséget tudok ezzel nyújtani az olyan zöldfülűeknek, mint én vagyok, másrészt építkező ismerőseimnél látom, hogy alapvető ismerethiányban szenvednek (és kinek van ideje építkezés alatt még mindenféle oldalakat/fórumokat böngészni).

És az építkezési rész után végre rátérnék a napi dolgokra is, hogy az is látható legyen, hogy lehet élvezni is a munka gyümölcsét (főzögetés a kertben, a terasz élvezete) és azt is lássa mindenki, hogy egy ház sosincs kész, azaz mindig van mit csinálni: járda kert, csinosítgatás.

Mielőtt bárki is reklamálná, mivel folytatom a félbehagyott dolgokat (a jegyzeteimet és a készített fényképeket alapul véve), ezért a frissítés nagy része nem az ezutáni, hanem az ezelőtti bejegyzéseknél lesz olvasható. Az írást a 2008. december 17-i állapottal hagytam abba.

Azt is észre lehet majd venni, hogy az “Építési napló“-t nem folytatom itt. Egyrészt így utólag nincs haszna, másrészt nincs szükség kettős könyvelésre :).  Aki azt akarja látni, hogy a naplóbeegyzések hogyan néznek ki, azok a korábbi bejegyzésekben láthatják.

Tags: , , ,

This entry was posted on Friday, July 9th, 2010 at 15:59 and is filed under Családi blog, Hírek. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
+/- Collapse/Expand All

4 Comments(+Add)

1   bachterman    http://coruscus.hu
July 22nd, 2010 at 09:09

helló! én olvasom. retrospektív, mindent. kíváncsi vagyok, hogy jelenleg hogy áll a kecó.

2   FaBRiK    http://www.fabiancsalad.hu
July 23rd, 2010 at 15:20

Szia!
Köszi a visszajelzést!

December 5. óta bent lakunk. A lakószint (földszint) teljesen kész. Persze ilyen apróságok még hiányoznak, mint a nappaliban valamilyen világítótest – jelenleg izzó van, mert nem találtunk még igazán jó lámpát, illetve a beltéri ajtókat le kellene kenni. De ezek télen is mehetnek.
Külső munkálat még sok van. Legfőképp kocsibehajtó és járda betonozás (ez épp folyik), illetve a kert (ősszel).
Persze a lábazatot is lehetne burkolni, meg majd az első kerítésen a dróthálót fára cserélni, de ezek már akár évekig is elállnak így.
De igyekszem eljutni a jelenbe. :)

3   Szunyo    http://www.bolhapiac.blogspot.com
August 22nd, 2010 at 19:41

Szuper! Továbbra is jól jön, hamarosan mi is belekezdünk a nagy projektbe! :) Köszi az eddigieket is!

4   Richard    
August 20th, 2012 at 18:01

Szia!

Az elmúlt 2 napban végig olvastam az egész blogot, betüről betüre. (Neharagudj a helyesírásért, nincs túl sok időm írni, de muszáj.)

Nagyon tetszettek a bejegyzések. DE! Nagyon sok esetben hiányoztak a részletek. Többek között, hogy a födémek miért nem gerendával, béléstestel készült? Mennyibe került a teljes a ház, illetve az árak részletességei.
Az árak részletességei a cikkek elején nagyon jól szemléltetve voltak, 600.000Ft a közműveknek, ez nagyon megmaradt bennem. Olvastam több házépítési bloggot a napokban, mivel házépítésben gondolkodom majd a jövőben valamikor. Talán nem is csoda, mivel ha az ember végig gondolja 7 milliótól indul egy olyan családi ház vidéken, amit fel kell újítani (csempe, lapozás, szőnyeg, festés kívül-belül, stb és pörögnek a milliók…). Ehhez a 7 millióhoz ha hozzáadok még 3-4 milliót akkor már az az ár NEKEM megéri azt, hogy olyan házban élhessem le az életem, amit magam találtam ki (vagy ahogy a helyzet adja).

Bár én még hozzád képest túl fiatal vagyok, ez tény, tehát én még ezért is beszélek a jövőről. Mondjuk nagyon kiváncsi lennék, hogy az elején miért haladtak a dolgok ilyen lassan? Írtad, hogy banki hitel kellett. Anyagi okai voltak annak ,hogy lassabban haladtak a dolgok vagy pedig a közművek baszakodtak ennyit? Írásaid alapján az utóbbi, de itt-ott érezni az előbbit is. Tehát volt félretett pénzetek, vagy saját zsebből amit éppen megkerestél?

Lenne néhány további kérdésem, kizárólag elméleti szinten, hogy tudjam mihez tartani magam a jövőben, ugyan is célom, hogy hitelt ne vegyek fel, így önerőből szeretném, ami idő.
Tehát, kérdéseim, amikre nem nagyon találok választ…
Egy építési engedélynek van-e határideje/lejárati ideje?
Létezhet-e olyan, hogy egy házat lépésről lépésre építtetek meg (tehát 5-8 évig is elhúzódna, mire lakhatási engedélyhez jutnék)? Igazából nagyon sok mindenhez értek, tehát a dolgok nagyrészét megtudnám cisnálni magam is, az más kérdés, hogy mennyire van rá kapacitásom. Hozzáteszem azt is, hogy nagyon sok (NAGYON JÓ, közelebbi) ismerősöm van, aki tartozik nekem jó szándékkal, villanyszerelők, kőművesek, stb., …tehát akik a kivitelezésben tudnak segíteni, és biztos vagyok benne, hogy segítenének is, viszonzásul. Hogy hozzak példát, sávalap ásást egy az egyben ingyen megtudnám oldani, ugyan így dettó falazást.
Tehát lényegében csak az anyagot kellene megvennem, de az mind-mind pénz. A pénzhez pedig idő kell.
Lakhatási engedélynél nem kicsit össze zavarodtam. Én nem szeretnék gázzal fűtteni soha életemben, ettől független nekem a gázt a telekre be kell hozatnom? Nyilván a víz, áram az teljesen alap dolog az embernek, tehát az érthető. :)

Hirtelen ennyire volt időm! Még valószínűleg fogok írni, ha reagáltál (amiben bízok!).

További jó építkezést kívánok nektek!

ui.: Rég volt új post, nagyon kíváncsi lennék rá, hogy most jelenleg hogyan álltok!?

Leave a reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment