Miután megvettem a gázóra fantasztikus szekrényét, a csöveseknek is megvilágosodott (inkább már el is hitték), amiről én regéltem nekik. Úgyhogy kiderült, hogy rosszul szerelték a csöveket (a ki- és bemenet helye nem jó helyre került, így ki kellett javítani azokat. Kellettek hozzá anyagok is, ezeket megvették. Most már fel is van szerelve a szekrény a támfalra.

Ezen felül végülis eldöntöttem, hogy falba szerelt WC tartályunk lesz, úgyhogy meg is vettem az állítólag megbízható minőségű Sanit falra szerelhető WC tartályt, amit fel is tettek a helyére. Vigyázni kell, mert ha 2-3 cm-rel lejebb vagy feljebb kerül a keret, akkor már nagyon kényelmetlenné válhat később a WC magassága. Úgyhogy van egy 1 méteres jelölés a tartályon, annak egybe kell esnie a falra kicsapott 1m-es vinklivel.

Ez a vinlki egy nagyon hasznos dolog. Még a nyers falra, aljzatbetonozás, szerelvényezés előtt körben bejelölik a képzeletbeli 1m-t és ehhez viszonyítanak mindent. Ez az 1 méter pedig így tud egyenes lenni:

  • kijelölnek egy pontot a házban, ami az 1 méter lesz
  • fognak egy ún. tömlős vízmértéket, ami gyakorlatilag egy átlátszó tömlő (akár 15-20 méter hosszú), a 2 végén egy átlátszó műanyag tömlőszerű valami van beosztásokkal és a közlekedőedények elvének alapján ha a rendszert megtöltik vízzel, akkor a víz mindkét oldalon egyforma magasságban lesz (vízszintben)
  • minden saroknál bejelölik a tömlő segítségével az első ponttal megegyező magasságot
  • kicsapózsinorral pedig kicsapják az 1 métert

A kicsapózsinór egy rugalmas spagó, ami be van kőporozva (olyan mint a színes krétapor). A 2 sarok között a bejelölt pontokon kifeszítik, valaki középen meghúzza, mint az íjat és elengedi. A zsinór hozzácsapódik a falhoz és hozzápréseli a kőport, azaz egy egyenes csík lesz belőle.

A festő meg csak glettel és fest…

Tags: , , ,

This entry was posted on Saturday, June 27th, 2009 at 22:59 and is filed under Napi adag. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment